Apprentice Master project # 10+11 – Makeshift – Overlap

24 maart 2017

Makeshift

In de 10e tentoonstelling van het Apprentice Master Project werkt meester Paul Bogaers samen met Merel van de Casteele (St Lucas Gent), Paddy de Bruijn (Fontys Tilburg) en Renée Vleugels (Maastricht). Er vonden wat mutaties plaats tijdens de voorbereidingen van de tentoonstelling, maar uiteindelijk vond de opening plaats bij NS 16 in Tilburg. Zelf kon ik niet aanwezig zijn bij de opening en door ongelukkig toeval was ik te laat om de tentoonstelling te zien, maar ik begreep van Paul Bogaers dat een en ander goed gelukt was en dat de opening een geode opkomst had. Tijdens de opening deed Merel van de Casteele een performance waarin ze het publiek kennis liet maken met de inhoud van haar kistjes. Bij deze een overzichtsfoto van de tentoonstelling van de meester zelf:

!

Overlap:

Voor de elfde editie van het Apprentice Master Project is Marleen Sleeuwits de meester. Deze tentoonstelling vindt plaats in kunstpodium T in Tilburg. Deelnemers zijn naast Marleen Sleeuwits: Machteld Steukers (PXL Hasselt, B), Bente Langendijk (HKU) en Maureen Jonker (HKU). Het is een bijzonder geslaagd geheel geworden met erg sterk individueel werk dat goed met elkaar combineert in de vier ruimtes van Kunstpodium T . De ingrepen die in de verschillende ruimtes zijn gedaan met kleurvlakken zijn weliswaar mede debet daaraan, maar het is een plezier om te zien hoe het werk op elkaar inwerkt en de ruimtes versterkt.

Op de voorgrond werk van Machteld Steukers die graag met bouwmaterialen werkt en Maureen Jonker die met fotografie exposeert.

Machteld Steukers

In de andere hoek een combinatie van dezelfde kunstenaars: voor Machteld Steukers en achter Maureen Jonker.

Hier Maureen Jonkers’werk van nabij.

Nogmaals Maureen Jonkers

idem (denk ik).

Een ruimte met werk van Bente Langendijk en meester Marleen Sleeuwits. De eerste heeft een muurtje gebouwd om de ruimte af te sluiten en subtiel het interieur omgedraaid door de lampen op de vloer te monteren, wat tegelijkertijd mooi met Sleeuwits werk samen gaat.

Dit is zo’n bewerkte ruimte met werk van Maureen Jonker, van de andere foto ben ik niet zeker.

De foto van Jonker van nabij

Hier een fraaie combi van Marleen Sleeuwits en Maureen Jonker

Dan nog een ruimte met werk van Machteld Steukers en Bente Langendijk

Machteld Steukers mt een plaat isolatiemateriaal tussen twee platen beton

Bente Langendijk

Machteld Steukers (bovenaanzicht)

Apprentice Master Project

2 gedachtes over “Apprentice Master project # 10+11 – Makeshift – Overlap

  1. Pingback: Jaarlijst 2017 | chmkoome's blog

  2. Pingback: Best of the Apprentice Master Project | chmkoome's blog

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.