Rose des vents

15 oktober 2018

Gisteren was ik ook bij PARK dat inmiddels vijf jaar bestaat. Zij hebben om het feestelijk te maken een jubileumexpositie samengesteld van schilderkunst met bloemen. Daarbij neemt Reinoud van Vught afscheid als lid van PARK. Hij wilde als deelnemer in deze tentoonstelling ook aandacht besteden aan de jong overleden Franse schilder Christof Yvoré die hier met enige schilderijen is vertegenwoordigd.
De ruimte van PARK heeft weer een metamorfose ondergaan en is bepaald chique ingericht: in het midden van de ruimte is een grijze cirkel op de vloer gemaakt waarop een gestileerde windroos is geplaatst die precies N/Z is georiënteerd. Die windroos bestaat uit wanden in diverse kleuren en twee wanden zijn beplakt met een ontwerp van een van de deelnemers: Jorn van Leeuwen. Dit ontwerp werkt dan als achtergrond voor de schilderijen die er op hangen. Dat pakt een keer goed uit en een keer minder naar mijn smaak. De kleuren voor de andere wanden zijn uitstekend als achtergrond voor de schilderijen.
Als geheel is het een erg goede tentoonstelling voor wie van schilderkunst houdt, er zijn uitstekende schilders uitgenodigd en het is een plezier om zo’n een beetje ouderwetse tentoonstelling weer eens te bezoeken. Het pleit voor de mensen van PARK dat ze die keuze maken in deze turbulente tijden waarin schilderkunst, als ze wordt getoond, dat tenminste in een installatie of multi-disciplinaire context wordt gedaan.

Een enorm boeket staat bij de windroos te verwelken als memento mori

De windroos in de zaal

Een doek van Han Klinkhamer op het ontwerp van Jorn van leeuwen: het geeft een aangename spanning.

Daartegenover Ina van Zeyl

Sam Windett: Large Wedge

Michael de Kok: Z. T.

Hier een mooie combi – Ronald Zuurmond en Marc Mulders

Weer de achtergrond van Jorn van Leeuwen die mooi werkt bij de gave grote werken op papier van Reinoud van Vught. De kleine schilderijtjes die er nog opzij van hangen zijn dan weer te veel en zo’n wand wordt een beetje ontkracht.

Christof Yvoré is inderdaad de moeite waard

Dit doek van Marc Mulders bezorgt me tegenstrijdige gevoelens wat ik wel een kwaliteit vind!

Nog een mooi werk van Ronald Zuurmond

Apart staat een wandje met een editie van zeven werken van Reinoud van Vught die t.g.v. het jubileum gekocht kunnen worden voor een gunstprijs.

Daarvan is dit wel mijn favoriet. Intrigerende technieken gebruikt van Vught.

PARK

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.