11 november 2012

Bij Galerie maurits van de Laar opende gisteren een mooie expositie met werken op papier van Sebastiaan Schlicher en Thijs Zweers. De eerstgenoemde heeft zich in Den Haag al doen kennen in diverse exposities bij o.a. Nest en deze galerie. Schlicher werkt met een veelvoud aan benaderingen en laat het steeds van het moment afhangen hoe hij te werk gaat. Ik vind het moeilijk om hem schilder of tekenaar te noemen, alhoewel hij naar mijn gevoel  in al zijn werk de benadering van een tekenaar heeft. De sfeer in het werk is “ Nordisch”  wat misschien niet vreemd is als je weet dat hij op dit moment in Berlijn woont en werkt. De werken die nu te zien zijn maken indruk op mij door een veelvoud aan benaderingen en een inventief materiaalgebruik.

Sebastiaan Schlicher

Sebastiaan Schlicher-wandje

Sebastiaan Schlicher

Sebastiaan Schlicher – zelfportret

Sebastiaan Schlicher

Sebastiaan Schlicher

Ook relevante lectuur is voorhanden

Thijs Zweers is een nieuwe loot aan de stam van de galerie, zijn tekeningen zijn donker en werken bijna fotografisch op enige afstand. Bij nadere beschouwing blijkt dat de tekenstift trefzeker maar wel herkenbaar gebruikt is. Sommige tekeningen hebben een wat surrealistische sfeer, maar anderen vertonen weer een wat formele benadering door uitgesneden delen of ingetekende witte vlakken: het maakt nieuwsgierig naar hoe het werk zich verder zal ontwikkelen.

is een nieuwe loot aan de stam van de galerie, zijn tekeningen zijn donker en werken bijna fotografisch op enige afstand. Bij nadere beschouwing blijkt dat de tekenstift trefzeker maar wel herkenbaar gebruikt is. Sommige tekeningen hebben een wat surrealistische sfeer, maar anderen vertonen weer een wat formele benadering door uitgesneden delen of ingetekende witte vlakken: het maakt nieuwsgierig naar hoe het werk zich verder zal ontwikkelen.

Thijs Zweers

Thijs Zweers

Galerie Maurits van de Laar

American Teenager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.