The message of the flower is the flower

16 september 2017

Bij Dürst Britt & Mayhew opende vandaag de tentoonstelling van Paul Beumer, een alumnus va de KABK die niet lang na twee jaar Rijksacademie naar Taiwan verhuisde. Dat is niet verwonderlijk, zeker niet als we zien wat de kunstenaar hier laat zien. Het zijn doeken die met inkt, chloor, of andere middelen bewerkt zijn tot abstracte beelden. De techniek doet denken aan de vroege Chinese landschapsschilderijen en Beumer lijkt zelf ook zeer geïnteresseerd te zijn in het ondergaan van zijn onderwerp om daarna op poëtische wijze weer te geven wat hij ondergaan heeft. Een beetje naar analogie van de Chinese landschapsschilders die in dagenlange contemplatie in een landschap in korte tijd en met expressieve penseelstreken dat landschap schilderen. Beumer is niet alleen in landschappen geïnteresseerd, zijn werk refereert er soms aan, maar is ook vaak abstract en refereert dan aan het westerse modernisme.

In deze tentoonstelling combineert hij ook nog verschillende doeken tot abstracte composities waarin je jezelf goed kunt verliezen als je er even voor gaat zitten. Het is prachtig werk dat bij mij blijft hangen, bij deze een indruk:

 

3 gedachtes over “The message of the flower is the flower

  1. Pingback: Jaarlijst 2017 | chmkoome's blog

  2. Pingback: Over toewijding en natuurlijke processen. Paul Beumer, The message of the flower is the flower; Dürst Britt & Mayhew, Den Haag | Villa La Repubblica

  3. Pingback: Hoogtij | chmkoome's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.