Schilders

3 september 2016

 

Galerie Maurits van de Laar lijkt zich soms wel erg veel op tekenaars te concentreren, maar er zijn wel degelijk nog een aantal schilders in zijn stal te vinden die met regelmaat de kop opsteken in de galerie. Afgelopen weekeinde vonden de eerste openingen van het seizoen plaats in Den Haag. Laten we die van Galerie Helder een week daarvoor maar een prelude noemen. Naast Nest  en  Pulchri Studio opende ook de galerie van Maurits van de Laar zijn deuren met maar liefst drie schilders. Andrea Freckman was al eerder te zien. Met haar energieke ensceneringen weet zij met krachtige streken erg goede schilderijen te schilderen. Zij maakt een soort collage-achtige beelden die door hun directe materiaalgebruik erg aantrekkelijk ogen.
p1080321

 

p1080320

p1080322

p1080323

Thomas Lengkeek is een jonge loot aan de stam, hij deed vorig jaar eindexamen aan de KABK en laat nu verrassend werk zien. De verrassing zit hem dan in de drager, een skateboard, een mini-skate ramp, allemaal beschilderd met een bepaalde hand. Dat die hand een goed schilderij in de klassieke zin kan schilderen is te zien in het grote doek met een hand dat tussen de voor- en achterruimte hangt.

p1080324

p1080325

Tot slot hangt er ook werk van Ronald Versloot. Hij maakte al eerder schilderijen met zwarte gedrukte figuren erin die mijns inziens niet allemaal goed integreren. In deze expositie is dat wel het geval, ik weet niet of het het coloriet is dat de schilder gebruikt, of de met minimale middelen gekwaste landschappelijke atmosfeer, maar hier zijn de doeken een sterke eenheid waardoor de schilderijen erg geslaagd zijn. Al bij al een vette schilderijententoonstelling bij Maurits van de Laar waar alleen de overdaad een probleem kan zijn, voor liefhebbers van tekeningen misschien!

p1080326

p1080327

p1080328

home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.