INterieur-EXterieur

23 augustus 2015

In Delft is het kunstencentrum Kadmium verhuist naar het chique Prinsenkwartier en daar bij de Prinsenhof in een gebouw getrokken. De tentoonstellingsruimte is prachtig, in de tentoonstelling die vandaag werd geopend werkt de ruimte heel goed om het werk tot zijn recht te laten komen. In de uitnodiging voor INterieur-Exterieur – VIER plaatsbepalingen staat dat de tentoonstelling verhuizing (zoals Kadmium die dus heeft meegemaakt) in een bredere context plaatst. Jan Brouwer, de voorzitter van coöperatie Prinsenkwartier en onderzoeker cultuur en stedelijke ontwikkeling, probeerde met een wat surrealistische combinatie van eruditie in een informeel gebrachte openingstoespraak daar meer licht op te werpen, maar de oplettende kijker zal zelf al snel een lijn zien in het getoonde werk. Bij deze een korte impressie:

P1020927

De opening werd goed bezocht zoals tijdens de openingstoespraak was te zien

P1020930

Trudy Kunkelers Maritieme landschap heeft alles met plaatsbepaling te maken

P1020932

Mark de Weijers werk is werkelijk heel mooi op deze wand. “The Sun is God”vormt een mooi accent in de ruimte. Door het kleurverloop, dat ondanks de aardkleuren aan een regenboog doet denken, lijkt het werk de ruimte in te buigen.

P1020934

De schaduwen van de bezoekers geven er nog een geheel ander karakter aan.

P1020935

Het werk van Janneke Kornet bevestigt inhoudelijk de plek waar de tentoonstelling wordt gehouden met beschrijvingen van drie generaties vrouwen die aan de prinsenhof zijn verbonden.

P1020928

Van Daan Roosegaarde wordt de video Rainbow Station getoond waarmee de binnen- en de buitenkant van het Centraal Station in Amsterdam worden verbonden.

 Kadmium

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.