Piket Kunstprijzen

 

1 december 2014

Tijdens een feestelijke avond in Pulchri Studio is de eerste lichting winnaars van de Piket Kunstprijzen bekroond. Uit handen van juryvoorzitter Rinus Sprong ontving elke winnaar een cheque t.w.v. 8000 euro en een sculptuur van kunstenaar Vittorio Roerade. De winnaar van de Juryprijs ontving een oorkonde en ook een sculptuur.

Schilderkunst: Inge Aanstoot (1987)

Het werk van Inge Aanstoot is fantasievol, krachtig, organisch, kleurrijk en kent veel interessante contrasten. Ze schept een eigen wereld die persoonlijk en toch algemeen herkenbaar is. Aanstoots schilderijen zijn overwegend groot en vaak tot in alle hoeken gevuld, maar ze weet ook spanning op te roepen met leegtes tussen figuren en voorwerpen. Haar kleuren zijn diep en intens. Ze schildert vanuit haar eigen ervaring, brein en ziel en lijkt dat op een bijna vanzelfsprekende manier te doen.
Door een goede vlak- en kleurverdeling weet zij ondanks de veelheid aan details eenheid in haar composities te bereiken. Haar werk lééft. Sinds haar afstuderen in 2009 maakte zij al een sterke ontwikkeling door, en de jury verwacht dat zij in de toekomst zeker nog verder zal groeien.

201202-inge-aanstoot-hylyt-article

Inge Aanstoot: HYLYT (hail! hail!) – 2012 acryl op doek – 150 x 195 cm

Piket Kunstprijzen

Inge Aanstoot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.