New Territory

19 juli 2014

West opende vandaag de tentoonstelling New Territory van Kasper Sonne, een Deense kunstenaar die in New York woont en al een fraai CV heeft opgebouwd. Bij West toont hij onder de titel “New Territory” monochrome schilderijen die met een brander bewerkt zijn: er zitten gaten in met geblakerde randen. Is het nieuw verworven territorium de ruimte achter het schilderij zoals Fontana het beoogde met zijn ingrepen, een uitbreiding van het instrumentarium van de kunstenaar of een poging tot totale opheffing van het schilderij? Op de vloer liggen naamloze sculpturen met de “subtitel ” Vulcan” : stukken vulkanisch gesteente die zwart geverft zijn en zo een verband lijken te hebben met de schilderijen. Het blijkt echter een apart werk te zijn dat meer met de tentoonstelling als geheel van doen heeft dan met de doeken an sich. In de tentoonstelling wordt de kijkrichting en de route er doorheen bepaald door de sculpturen die in de ruimte verspreid liggen. Het geheel oogt wel wat apocalyptisch zo.

Naast dit werk laat Sonne twee video’s zien: een installatie genaamd  “Bad Chemistry” en een video met een stofzuiger die een wit wollen kleed bewerkt. De laatste is een detail uit een reclamefilm, tijdens het zuigen wordt ook iets ingespoten en het is onduidelijk of vuil wordt weggezogen of wit wordt aangebracht. Ondanks de minimale gegevens weet de kunstenaar een paar lijnen uit te zetten die de kijker aan het denken zetten.

IMG_4766

Eerst moest de Weltmeisterschaft wel even beklonken worden natuurlijk!

IMG_4767

Overzicht grote ruimte

IMG_4768

Achter: New Territory

IMG_4769

Ruimte met videoinstallatie ” Bad Chemistry”

IMG_4774

stofzuigervideo

Op de beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag staan dit jaar beelden van Franse kunstenaars onder de titel ” Grandeur, Fanse beeldhowkunst van Laurens tot heden” . Vincent Ganivet, een van West’s regelmatige exposanten heeft daar een relatief bescheiden beeld geplaatst en voor de gelegenheid heeft hij in de etalage van West ook een kleine schets  neer gezet: klein maar fijn!

IMG_4771

Vincent Ganivet

West

Grandeur, Franse Beeldhouwkunst van Laurens tot heden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.