Veiling

11 september 2013

In het kader van de tentoonstelling N 50 51 40.9 E 3 24 1.3 van Marcel van Eeden wordt een veiling georganiseerd ten voordele van MAG (Mines Advisory Group). Veilingmeester van dienst is Stefan Puttaert, directeur van Sotheby’s Zwitserland.

Van 01.09 tot 27.10.2013 loopt in Be-Part een solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Marcel van Eeden. Voor deze tentoonstelling heeft Van Eeden een nieuwe reeks tekeningen gemaakt, die gebaseerd is op een drama dat in 1918 in Waregem plaatsvond. Op de brug van de Waregemse wijk Nieuwenhove speelde een groep kinderen met een gevonden obus. Toen ze het ding wegwierpen ontplofte het. 15 kinderen (tussen 6 en 12 jaar) en één volwassene werden gedood.

Om dit drama te herdenken, als eerbetuiging aan de overledenen, organiseert Marcel van Eeden in samenwerking met Be-Part op donderdag 3 oktober een veiling in de tentoonstellingsruimte. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks en integraal naar de Mines Advisory Group. De inbreng van de veiling is nu op de site van de veiling te zien.

1378735485313356752-int

Thomas Müller: Untitled – 2013

BePart

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.